Ons team


Ons team van makers bestaat uit leerlingen en specialisten die van elkaar de ambacht en het ondernemerschap leren. Het team is toegewijd, gezellig en er wordt hard gewerkt. Maar tussendoor is er ten allen tijde ruimte voor een praatje. De lunch is een belangrijk moment, we nemen de tijd om gezamenlijk te eten en elkaars verhalen te horen en over ieders achtergrond, cultuur en gewoontes te spreken. We eten gerechten uit alle windstreken. Iedere maker heeft zijn eigen specialiteit en talent. Er wordt niet alleen kleding gemaakt maar ook gebreid, gestoffeerd en er wordt met leer tassen gemaakt.

 


Het atelier is het hart van onze sociale onderneming. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen, een praatje te maken of een kopje koffie te drinken. Door een vaste groep vrijwilligers wordt Sûr atelier bijgestaan in allerlei werkzaamheden. Zo wordt er elke week, indien gewenst, geholpen met huiswerk voor de lessen Nederlands. Leerlingen worden geholpen om een ambacht naar keuze onder de knie te krijgen. Om de maand wordt de winkel omgegooid door een styliste en worden we bijgestaan bij het ontwerpen van de kleding en branding.

Lara Scot – initiatiefnemer en ondernemer

 
Negen jaar ervaring in de detailhandel, in het runnen van een webshop en het opzetten van een eigen label. Zij heeft zich vanaf 2015 als vrijwilliger ingezet voor de vluchtelingen die in Haarlem werden geplaatst. Ze sloot ze zich al snel aan bij Hotel de Koepel in Haarlem, alwaar zij intensief en actief bij betrokken is. Door de vele ambachtslieden die ze tegen kwam die werkloos thuis zaten, ontstond het idee om een bedrijf te starten met ambacht in de hoofdrol. “Het laten zien waar producten vandaan komen wordt steeds belangrijker als tegenreactie op de massaconsumptie.” Op deze manier is een soft landing gecreëerd in onze maatschappij voor de statushouders en kunnen de Nederlanders zien wat een mooie en kundige mensen ons land hebben verrijkt.

Fang Goei – mede-eigenaar


Fang heeft een HR en commerciële achtergrond en is een tijd geleden ingestapt bij Sûr Atelier en is inmiddels onmisbaar. Haar werkzaamheden bestaan uit HR, product ontwikkeling,
begeleiding van leerlingen/stagiaires en alle operationele zaken.
Onze dank gaat uit naar Pieternel Kuijpers en Bernadette Das die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het helpen opstellen van het businessplan en empowerment programma van Stichting Sûr Atelier. Onze dank gaat ook uit naar Hester Schaberg die op het gebied van stoffen en patronen hele waardevolle input heeft geleverd. En natuurlijk willen we Quirien Bertels bedanken voor haar prachtige branding, inrichting van het pand, tomeloze energie en geweldige ideeën.

De ambachtslieden die werkzaam zijn bij Sûr Atelier;
AhmadSyrië
AmbikaBhutan
AdnanSyrië
ZakariaKoerdistan
EzzedinePalestina
AhmadSyrië
AymanPalestina
BewarenBewarenBewarenBewaren
KhaledSyrië
AtiahSyrië
GhadaSyrië
SenabouSenegal
FatimaSyrië
IsmaelSomalië
AliAfghanistan
MohammedSyrië
BewarenBewaren
HibaSyrië